Powered by Blogger.

Program Bakti Siswa di Kg. Sawah Sempadan

by - Monday, November 27, 2017

ASSALAMUALAIKUM

HI, korang, lama pyka tak update blog, terasa rindu pulak. Sejak dah naik cuti sem ni, pyka makin busy dengan event dan assignment. Sebenarnya post ni dah lama tapi sebab copy link gambar, suddenly bila post, gambar tak keluar. Ok just nak cerita sikit, haritu pyka ada join Program Bakti Siswa yang di anjurkan oleh Smart Selangor dan menggabungkan 3 buah kolej dibawah Negeri Selagor iaitu KUIS, UNISEL dan INPENS. Selama 3 hari 2 malam ni, kami dipernalakan dengan keluarga angkat yang baru. hehe. Semua dapat keluar ga angkat tapi pyka dan ada lagi satu kumpulan dapat kakak dan abang angkat. Walau apapun, kami tetap bergembira sebab sepanjang 3 hari 2 malam ni, kami telah pun menjalinkan ukhuwwah fillah yang lahir daripada hati tidak kira IPT mana kami belajar. Dekat bawah ni ada gambar-gambar sepanjang program berlansung. Hanya beberapa, kalau masuk semua jenuh aihh nak upload.


Selfie dengan pelajar foreigner dari UNISEL
Gotong-royong rumah asnaf

Canting Batik di Sg. Sireh Homestay

 Apa masalah dia nak posing macam tu haha

Persiapan Pembahagian Barang Kering untuk Asnaf


Rewang Nasi Ambeng

Forum Perdana

Explorace Kanak-kanak

Sukaneka Rakyat (Pertandingan Memancing)



Sukaneka Rakyat



Sukaneka Rakyat

Hari Terakhir (Perpisahan)

Kesian dia nangis (Hari Terakhir)


Sekian itu sahaja daripada pyka. Semoga ukhuwwah kami semua terjalin hingga ke Jannah

You May Also Like

1 comments

Saya hanya menulis. Jika ada terkasar bahasa. Maafkan saya. Jika terjatuh cinta dengan penulisan saya, Sila Komen